Snídaně… křupavá, teplá a výživná snídaně. Asi nejsem jediná, kdo si tenhle chod rád užívá. Obzvlášť, když na to má čas. Jasně, že se někdy odbydu kafem nebo jogurtem, ale snídaně připravuju fakt ráda a když je ještě k tomu zdravá, tak to je stav ideál. Dneska vám ukážu, jak připravuju oblíbený avokádový toust já.
Co budete potřebovat?
Na dva tousty:

- 1 zralé avokádo
- 2 vejce
- 2 ks oblíbeného pečiva
- černý sezam
- sůl
- pepř
- chilli
- citron
- pár minut času
Jak na to?

- Dáme vařit dvě vajíčka ve studené vodě. Od začátku varu je nechám 2,5 minuty. Velká vejce 3 minuty.
- Výběr pečiva je na vás. Já většinou používám žitné nebo celozrnné. Dva plátky vždy opeču v topinkovači nebo troubě do křupava.

- Mezitím si rozmačkám avokádo vidličkou a dochutím solí, pepřem, chilli a citronem dle chuti.
- Pak „načechrám“ avokádo na toust, aby byl celý pokrytý.
- Uvařená vejce okamžitě po vylití vroucí vody ochladím studenou vodou. Budou se vám pak mnohem lépe loupat.
- Vajíčka položím na chléb s avokádem, nakrojím nožem, aby žloutek trošku vytekl a posypu černým sezamem a lehce posolím.
Dobrou chuť