Avokádový toust podle bloncky

Snídaně… křupavá, teplá a výživná snídaně. Asi nejsem jediná, kdo si tenhle chod rád užívá. Obzvlášť, když na to má čas. Jasně, že se někdy odbydu kafem nebo jogurtem, ale snídaně připravuju fakt ráda a když je ještě k tomu zdravá, tak to je stav ideál. Dneska vám ukážu, jak připravuju oblíbený avokádový toust já.

Co budete potřebovat?

Na dva tousty:

Avokádo
  • 1 zralé avokádo
  • 2 vejce
  • 2 ks oblíbeného pečiva
  • černý sezam
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • citron
  • pár minut času


Jak na to?

celozrnný chléb
  • Dáme vařit dvě vajíčka ve studené vodě. Od začátku varu je nechám 2,5 minuty. Velká vejce 3 minuty.
  • Výběr pečiva je na vás. Já většinou používám žitné nebo celozrnné. Dva plátky vždy opeču v topinkovači nebo troubě do křupava.
avokádový toust
  • Mezitím si rozmačkám avokádo vidličkou a dochutím solí, pepřem, chilli a citronem dle chuti.
  • Pak „načechrám“ avokádo na toust, aby byl celý pokrytý.
  • Uvařená vejce okamžitě po vylití vroucí vody ochladím studenou vodou. Budou se vám pak mnohem lépe loupat.

  • Vajíčka položím na chléb s avokádem, nakrojím nožem, aby žloutek trošku vytekl a posypu černým sezamem a lehce posolím.

Dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *