Nejlepší zapečené gnocchi podle bloncky

Zapečené gnocchi s rajčaty a slaninou na víně

Tenhle recept na zapečené bramborové gnocchi (čti ňoky) je jeden z mých nejoblíbenějších receptů vůbec. Je to rychlé, nenáročné a fakt výborné jídlo. Naprosto miluju jídla, který se udělají v troubě v podstatě samy a tohle je jedno z nich. Recept je zhruba na 6 porcí, záleží, jak velcí jste jedlíci. 😀

Budete potřebovat

  • 2 balení bramborových noků 500 g
  • 2 balení plátkové slaniny (100 g)
  • 6 velkých rajčat
  • 6 stroužků česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 2 mozzarelly
  • 100 g cheddaru
  • sůl a pepř na dochucení

Jak na gnocchi, co se uvaří samy

Nejprve si uvaříte gnocchi, jednoduše je vysypete do vroucí osolené vody a necháte je tam, dokud nevyplavou na hladinu, pak slejete do cedníku. Neproplachujte je, lépe vám pak zhoustne omáčka při zapékání.

gnocchi, noky, ňoky

Rajčata nakrájíte na větší kostičky a česnek na plátky. Slaninu (používám plátkovou) vždycky vyndám z balení a prostě nakrájím ten „štos“ na cca centimentrové kostičky.

Všechno smíchám v pekáči, podle chuti osolím a opepřím a zaliju červeným vínem. Znovu důkladně promíchám, aby se vše rovnoměrně rozprostřelo. Na závěr natrhám mozzarellu a nacpu ji jakoby do tunýlků, aby nebyla jen na povrchu, ale sýr se pěkně rozpekl i mezi gnocchi, rajčata, slaninu a česnek a propojily se ty chutě spolu s vínem. Potom zasypu nastrouhaným čedarem.

Pečeme v troubě bez pokličky na 160, dokud na sýru nejsou lehce nahnědlá místa. A můžeme podávat. Easy peasy, co? Tak dobrou chuť a dejte vědět, jestli vám chutnalo a jak máte gnocchi nejraději vy!

1 Comment

  1. Lucie says:

    Opravdu výtečné, moc doporučuji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *